Ce bine e sa fii sef …

Romania , sau mai bine zis societatea din ea , cred ca ar fii ajuns acum de cinci ori mai dezvoltata daca la institutii ( macar alea de stat) ar fii fost pusi oameni competenti . Spre exemplu , in scoli … nu stiu cum au ajuns unii oameni directori ( eh nu stiu ) dar e deplorabil faptul ca un director de scoala se crede „sef” peste elevi . Cum poti conduce niste elevi intr-o scoala daca tu te comporti cu ei de parca ar fii intr-o uzina si au venit la munca . Nu mai vorbesc de faptul ca intr-o zi sunt si 8 ore de studiu … chiar ca uzina …

Un exemplu … : orarul de miercuri

religie , fizica , romana , muzica , engleza , engleza , matematica , dirigentie

Bine … analizam . . Doua ore de engleza una dupa alta iti solicita prea mult inteligenta . Deja dupa o ora intervina lipsa interesului , pentru ca ce-i drept , omului i se trezeste un interes mai mare daca i se schimba de mai multe ori domeniu de activitate si invatare , adica elevul pleaca cu ceva de la scoala numai in cazul in care exista o varietate de informatii utile intr-un timp scurt . Oricum , maxim primele 30 de minute dintr-o ora au dau randament … Si sa nu mai vorbim si de faptul ca matematica ( in cazul de fata) e pusa tocmai spre sfarsitul orelor ( mda … si ce sa mai invete elevul ? ) . Ah … am uitat sa precizez ca acest program este unul de seara , adica incepe la 12 si se termina la 8 .

Ma opresc la faptul ca directorii unor scoli ( institutii mai speciale decat Prefectura , Primaria etc.) se cred sefi peste elevi . Ceea ce uita e faptul ca elevii nu sunt nici muncitori in uzina si nici capabili sa suporte un regim de stres . Deja ma scarbesc cand aud pareri gen : da bai dar ii formeaza pentru greu … un mare ca*at . Cine sa te formeze? Ce repede ati uitat scopul scolii … sa te invete ceva in viata … nu sa te invete de frica unor „sefi” ce sunt mai prosti decat prevede legea.

Ne mandrim noi cu „geniile” ce le scoatem pe banda … da bai .. genii (cateva) iar restul ? Genii scoate si occidentul … insa a trebuie sa ne gandim la masa care ramane … Ei ce vor face ? Pai uita-te prin Romania si vezi ce fac aia … Deja se vorbeste despre aparitia unor tulburari psihice cauzate de stresul de a merge la scoala … (desigur prin randul elevilor) .

Reclame

2 Responses to “Ce bine e sa fii sef …”


  1. 1 cieloblu decembrie 12, 2007 la 8:07 pm

    si ce naspa e sa fii nevoit sa mergi la scoala. nu merge medical cateva luni? :d

  2. 2 Blu`z decembrie 13, 2007 la 7:27 am

    :))) ba ar merge … :-„


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
Reclame

%d blogeri au apreciat asta: